Gradnja Poslovne zone “Pilana” u Bosanskoj Krupi odvija se predviđenom dinamikom

Poslovna zona “Pilana” u Bosanskoj Krupi polako poprima izgled pravog industrijskog centra. Trenutno se na ovom prostoru grade hale ukupne površine 16 000 kvadratnih metara.

4 df115

Prvi radnici u ovoj Poslovnoj zoni svoj posao će naći još tokom jeseni, dok će za dvije do tri godine raditi više stotina ljudi.

U poslovnoj zoni “Pilana” u Bosanskoj Krupi trenutno se izvode završni radovi na dvije industrijske hale preduzeća “ZAH“ i “ACMA-GROUP” i na velikom trgovačkom centru „BINGO“.

Ovih dana počet će se dizati i armiranobetonska konstrukcija za metaloprerađivački objekt koji će se protezati na 6 000 kvadratnih metara, a čiju izgradnju finansira firma “BOSANCAR“, u vlasništvu talijanskog investitora, a koja se bavi izradom karoserija za poljoprivredne i druge strojeve. Ona će zapošljavati više od 100 radnika u jednoj smjeni.

 

Uređuju se i saobraćajnice, pri kraju je izrada javne rasvjete unutar Poslovne zone, a završava se i prilazni put, te izlaz na magistralnu saobraćajnicu.

Na poziv investitora Poslovnu zonu sa saradnicima obišao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i tom prilikom izrazio ogromno zadovoljstvo zbog brzine, dinamike i kvalitete izgradnje.

Infrastrukturni radovi u Poslovnoj zoni teku planiranom dinamikom. Sve parcele i objekti snabdjeveni su s odgovarajućim elektroenergetskim priključkom, telefonskim linijama, kanalizacionom i vodovodnom mrežom, a kada se na do sada započetim objektima završe grubi građevinski radovi, pristupit će se asfaltiranju puteva unutar Poslovne zone “Pilana”.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 20 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa