Podijeljeno 46 kompleta knjiga djeci iz socijalno ugroženih porodica u Bosanskoj Krupi

Praksu s podjelom paketa s kompletnim učeničkim knjigama, Općina Bosanska Krupa počela je 2010. godine, kada je uspjela obezbijediti ukupno 15 paketa.

4 d87a9

Naredne godine, također su izdvojena sredstva iz Budžeta Općine, kupljeno još 10 paketa, što je s 15 iz prethodne godine bilo dovoljno za 25 mališana.

Za ovu školsku godinu obezbijeđeno je ukupno 46 kompleta knjiga, što je danas načelnik Armin Halitović uručio djeci ili njihovim roditeljima. Inače, radi se o socijalno ugroženoj populaciji sa prostora općine Bosanska Krupa.

Namjera je upravo bila da se stvori revolving fond koji će doprinijeti očuvanju udžbenika, te da se pomogne onima koji nisu u mogućnosti kupiti, složiće se vjerovatno svi, zaista skupe udžbenike.

 

Naravno, načelnik se ovom prilikom obratio mališanima i njihovim roditeljima, izrazio želju i očekivanja da će biti dobri učenici, da će marljivo učiti i čuvati knjige, kako bi i iduće godine mogle poslužiti novoj generaciji.

Potrebu za istim paketima vjerovatno ima još mnogo porodica u Bosanskoj Krupi, ali se postupa u skladu s realnim mogućnostima. Načelnik Halitović je prilikom podjele obećao da će iduće godine povećati broj kompleta s knjigama, što je i do sada iz godine u godinu činio.

Za ovu namjenu, Općina Bosanska Krupa u protekle tri godine iz vlastitog budžeta, izdvojila je oko 10 hiljada konvertibilnih maraka.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 42 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa