Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić u radnoj posjeti Bosanskoj Krupi

U radnoj posjeti Bosanskoj Krupi danas je boravio potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić.

7

Zajedno s delegacijom Općine Bosanska Krupa koju je predvodio načelnik Armin Halitović obišao je povratničko naselje Jasenica, a prije toga se družio s mališanima, učesnicima u projektu Open Fun Football Schools 2012. Možda i najveće iznenađenje za svu djecu bila je i posjeta Predraga Pašića, legende bh. fudbala, čovjeka koji spada u red najboljih nogometaša svih vremena na ovim prostorima.

Potpredsjednik Pudarić, načelnik Halitović i Pašić duže su se vrijeme zadržali na stadionu NK “Željezničar”, inače organizatora škole za mališane, prisustvovali svečanom otvaranju, te učestvovali u prvim zajedničkim igrama.

Goste je dočekao instruktor Open Fun Football Schools za BiH Emir Sedić koji ih je i upoznao s projektom starim već 10 godina. Istakao kako je kroz školu do sada prošlo oko 2500 mališana, djevojčica i dječaka, da ih je godišnje oko 250 s kojima radi od 12 do 15 obučenih trenera i asistenata.

9

Dodao je i to kako je Open Fun Football Schools zaslužan što danas u Bosanskoj Krupi postoji jedini ženski nogometni klub na ovim prostorima. Zahvalio se na podršci načelniku Halitoviću i Općini Bosanska Krupa, privrednim subjektima koji pomažu implementaciju projekta, ali i organizacijama i udruženjima iz Italije s kojima su i započeli cijelu priču.

Djeci se obratio i legendarni fudbaler Predrag Pašić, kazao kako je ovo pravi način za druženje, zabavu, održavanje dobrog zdravlja i duha. Izrazio nadu da će neki od njih za izvijesno vrijeme biti dobri, poznati i slavni, baš kao što je i on.

Tim se željama pridružio i potpredsjednik Federacije, Svetozar Pudarić, ističući ogroman značaj ovakvih manifestacija. Kaže kako je ovo pravi način da djeca žive u sadašnjosti razvijajući prave vrijednosti, da se pripremaju i ojačavaju za vremena u kojima će donositi bitne životne odluke.

Podršku kao i uvijek pružio je načelnik Armin Halitović. Dao obećanje da će škola nogometa i dalje imati potporu lokalnih organa vlasti, jer su do sada svaki put opravdali očekivanja. Rezultat ove priče već 10 godina su desetine zadovoljne i obogaćene djece. Kako se moglo čuti od načelnika, to je sasvim dovoljan razlog.

Nakon druženja s mališanima i trenerima, delegacija je u MZ Jasenica obišla poduzeće „ADACO“ čiji se vlasnik vratio na svoje ognjište i pokrenuo pilanu koja danas zapošljava 15 ljudi.

Inače, sastanak načelnika i gostiju iskorišten je za upoznavanje s općom situacijom u Bosanskoj Krupi, sa svim problemima s kojima se njeni građani susreću, ali i s planiram aktivnostima.

Ocijenjeno je da je bosanskokrupska općina primjer progresivnosti, brzog napretka koji se može zahvaliti čelnicima lokalne zajednice.

Zbog toga se u radu i pruža ovakva podrška ljudi s viših nivoa vlasti, što će se, kako je rečeno, nastaviti i dalje.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 15 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa