Dodatna sredstva za potpuni završetak rekonstrukcije fiskulturne sale u MSŠ „Safet Krupić“

Potpisan je ugovor između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i direktorice Mještovite srednje škole „Safet Krupić“ Silvane Milojević – Sarađan vrijedan 10 hiljada maraka. Novac je to kojim će u potpunosti biti završen projekt izgradnje tribina u fiskulturnoj sali pomenute škole.

msssafet

Naime, radi se o izmještanju vanjske, bočne strane sale za nešto više od tri metra, gdje su napravljene tribine sa najmanje 200 mjesta, zatim mijenjanju parketa i nekih pratećih sadržaja, te krečenju, za šta je Općina Bosanska Krupa ranije izdvojila i doznačila sredstva u iznosu od 22.000,00 KM.

Ova dodatna sredstva u iznosu od 10 hiljada maraka utrošit će se na sanaciju mokrih čvorova i svlačionica čime će projekt biti završen do kraja. Tako će Bosanska Krupa konačno dobiti adekvatan prostor dovoljnog kapaciteta za održavanje sportskih i kulturnih manifestacija.

Potpisivanju ugovora između načelnika Halitovića i direktorice Silvane Milojević-Sarađan, prisustvovao je i predsjednik Vijeća roditelja, inače profesor u školi Hikmet Todorovac koji je govorio o značaju projekta, ali i o praksi koju učenici odrađuju u toku izgradnje. Naime, vrlo interesantna činjenica je ta što u ovom projektu ne postoji firma kao izvođač radova, nego učenici kojima je to inače zanimanje, sve prave uz pomoć profesora.

Prema riječima načelnika Armina Halitovića, dogradnja sale je prelazno rješenje za sve učenike i mlade dok se ne napravi sportska dvorana. Načelnik je posebno istakao doprinos učenika koji na ovaj način stvaraju obostranu korist i zadovoljstvo. Naglasio je da će fiskulturna sala kada se završi služiti i za potrebe Općine, odnosno realizaciju aktivnosti poput organiziranja pojedinih manifestacija, zatim za potrebe svih sportskih kolektiva, te kulturno-umjetnička društva.

Fiskulturna sala će u kompletu biti završena i na svečan način otvorena do 15. septembra tekuće godine.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 24 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa