Sanacija sanitarnih čvorova u Drugoj osnovnoj školi

Neuslovnost školskih objekata, naročito područnih, na području općine Bosanska Krupa stara je priča.

Picture 3956 Larsssge

Kako bi se loše poslijeratno stanje unaprijedilo, užurbano i kontinuirano se već godinama radi na realizaciji vrlo značajnih projekata, poput gradnje novih objekata, mijenjanja krova, stolarije i inventara, uvođenju centralnog grijanja, ili pak sanaciji sanitarnih čvorova.

Jedan takav ugovor potpisan je danas u Kabinetu načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića. Riječ je o sanaciji sanitarnih čvorova u Drugoj osnovnoj školi. Iz Budžeta Općine za tu namjenu izdvojeno je skoro 20 hiljada KM, što će biti dovoljno za kompletnu sanaciju dva sanitarna čvora, novu instalaciju i sanitarnu opremu uz podne i zidne obloge.

Druga osnovna škola je obrazovna ustanova u kojoj nastavu pohađa stotine osnovaca, ali i učenici Opće gimanzije čiji je objekt trenutno u fazi izgradnje. Jedan od najvećih problema im je upravo sanitarni čvor, koji zbog svoje dotrajalosti danas predstavlja evidentan izvor zaraze.

To je bio dovoljan razlog koji je potaknuo načelnika Armina Halitovića da po hitnom postupku, prije početka školske godine, adaptira i osposobi sanitarne čvorove, te tako stane na stranu sigurnosti i zdravlja djece. Uostalom, bilo je to i obećanje koje je dato na proslavi Dana škole, 6. juna ove godine.

Rok za završetak radova je 30 radnih dana, naravno, računajući od momenta uvođenja izvođača od strane nadzornog organa.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 17 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa