„MEGGLE Zimska priča 2019“ od 25. do 31. decembra, prijave za učešće od sutra

Manifestacija „Zimska priča 2019" koju Općina Bosanska Krupa i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje organizuju posljednjih sedam dana ove godine, dobila je svog generalnog sponzora – Meggle Mljekaru iz Bihaća. U znak zahvalnosti za prihvatanje poslovne saradnje, na obostrano zadovoljstvo, manifestacija je preimenovana u „MEGGLE Zimska priča 2019".

Manifestacija koja se u Bosanskoj Krupi organizuje po prvi put i za koju već od najave u proteklom mjesecu vlada veliki interes bit će upriličena od 25. do 31. decembra na šetalištu u ulici Patriotske lige.

U sedam dana manifestacije bit će upriličeno isto toliko muzičkih svirki, odnosno koncerata, bit će organiziran sadržaj namijenjen djeci i mladima poput radionica slikanja, pravljenja nakita, plesa, zabave uz animatore, podjele novogodišnjih paketića i još mnogo toga. Svakako, cijelu ovu priču upotpunjavat će uređen, ukrašen ambijent sa štandovima i kućicama gdje će se moći kupiti i konzumirati „predpraznični" proizvodi. Izložbeni i prodajni prostor svim zainteresiranim Općina Bosanska Krupa će ponuditi putem javnog poziva koji će biti objavljen 5. decembra.

„Zaista sam sretan i počastvovan što je jedna velika firma poput Meggle prepoznala kvalitet i potencijal ove manifestacije i pružila ruku prijateljstva. Kako trenutno stvari stoje, mislim da ćemo imati još sponzora ali o tome ćemo govoriti kad saradnju ozvaničimo. Organizacija ide kako je i planirano, mogu slobodno kazati da je pred nama, simbolično pred kraj godine, lijepa i pozitivna priča, još jedna prilika da se družimo, zabavljamo, jačamo prijateljske i poslovne veze. Za ovu priliku smo nabavili četiri kućice koje ćemo zajedno sa štandovima koje već posjedujemo dati na korištenje za pripremu i prodaju prije svega hrane i pića, ali i suvenira, čestitki i slične robe koja se na neki način uklapa u ovu predprazničnu priču i ambijent", ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Otvaranje bosanskokrupske „MEGGLE Zimske priče 2019", uz prigodan program, planirano je 25. 12. (srijeda) u 19.00 sati. Odmah nakon otvaranja sve Krupljane i njihove goste zabavljat će muzički bend „Retro". Sutradan će na istom mjestu nastupiti Adis Lizalo. Predvečerje posljednjeg petka u ovoj godini rezervisano je za vrtićke aktivnosti poput kićenja novogodišnjeg bora, dok će uvečer nastupiti grupa „Start". U subotu će tokom dana svoj program imati SPK „Hypnotic" u kojem će se djeca i mladi družiti i zabavljati kroz ples, a u večernjem muzičkom programu uz pratnju svog benda pjevat će Dinko Kečalović. Drugog dana vikenda planirane su kreativne radionice za djecu, a uvečer će pjevati Jasmin Beširević – Jale. Ponedjeljak je rezervisan samo za tamburaše „Bedem", a sve se završava u utorak, Dječijom novom godinom i podjelom paketića, te velikim novogodišnjim koncertom „Linije života".

PROGRAM MANIFESTACIJE
„MEGGLE Zimska priča 2019" Bosanska Krupa

25. 12. 2019. (srijeda)
19.00 sati – Otvaranje manifestacije uz prigodan program
19.30 sati – Koncert: grupa „Retro"

26. 12. 2019. (četvrtak)
20.00 sati – Koncert: Adis Lizalo

27. 12. 2019. (petak)
16.00 sati – Vrtićke aktivnosti (kićenje bora, druženje djece s Djeda Mrazom i sl.)
20.00 sati – Koncert: grupa „Start"

28. 12. 2019. (subota)
13.00 sati – Program SPK „Hypnotic" (ples, animatori, druženje s djecom i mladima)
20.00 sati – Koncert: Dinko Kečalović i grupa „Space Patrol"

29. 12. 2019. (nedjelja)
13.00 sati – Kreativna radionica za djecu (slikanje, izrada novogodišnjeg nakita i sl.)
20.00 sati – Koncert: Jasmin Beširević - Jale

30. 12. 2019. (ponedjeljak)
20.00 sati – Koncert: Tamburaši „Bedem"

31. 12. 2019. (utorak)
14.00 sati – Dječija nova godina (muzički program i podjela paketića)
22.00 sati – Koncert: grupa „Linija života" (doček Nove godine)

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 21 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa